Dette blir en dag med debatt og diskusjon rundt spørsmålet: hva skal til for å fortsette den gode utviklingen i landbruket i Kvæfjord, og er det liv laga for bønder som ønsker å satse i landbruket i nord? Kvæfjord vil dele sin suksessoppskrift med deltakerne, og fortelle hvordan administrativ og politisk ledelse gjennom en vedtatt politikk har fått resultater som blir lagt merke til. Kvæfjord kommune har gjennom flere år vist bøndene at vi bryr oss, det har vært et av suksesskriteriene.

 
WP_20160704_16_18_35_Pro.jpg
 

Vi skal diskutere tiltak for videre vekst i landbruket, hvilke tiltak må gjøres lokalt og hva må gjøres nasjonalt.  Til denne debatten har vi invitert landbruksdirektør Berit Nergård Nyre fra fylkesmannen i Troms, vi får besøk av tidligere landbruksforsker Svenn Arne Lie som har gitt ut boka «En nasjon av kjøtthuer». Fra næringa får du møte Birger Bull og Randi Hokland, begge engasjerte, dyktige bønder med lang erfaring og flere tillitsverv i landbruket. Også fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen, vil delta med et innlegg og være deltaker i paneldebatten.

Programmet vil bestå av faglige foredrag og debatt, samt parallellsesjoner ute hos næringa i Kvæfjord. Det blir kortreist tapas til lunsj og 3-retters gourmetmiddag som avslutning på dagen. Begge måltidene vil selvfølgelig være basert på de beste råvarene kommunen kan by på, tilberedt av lokale mesterkokker fra bedriftene Smaksverket og Refsnes Matglede.

Konferansen er støttet av Fylkesmannen i Troms.

Konferansens målgruppe er: Bønder og andre som er opptatt av en positiv utvikling i landbruket. Vi inviterer lokalpolitikere, fylkespolitikere, landbruksrådgivere, næringsansvarlige, øvrig administrativ ledelse i kommunene, landbruksorganisasjoner og øvrige samarbeidspartnere som Nortura, Tine, Felleskjøpet m.fl.

Formålet med konferansen er å lage en møtearena for dagens- og morgendagens bønder og øvrige som er opptatt av landbruket, samt knytte næringa sammen gjennom å dele på kompetanse og erfaring.