Framtiden for et nyskapende og bærekraftig landbruk

 

08.30 – Registrering og kaffe

09.30 – Åpning av konferansen. Velkommen til Kvæfjord v/ ordfører Torbjørn Larsen

09.45 – Kvæfjord Tør- det innovative landbruket v/ Rolf Ingar Eggum, jordbruksrådgiver i Kvæfjord kommune

10.05 – Tanker om utviklingen av landbruket i Troms v/ Berit Nergård Nyre, landbruksdirektør Fylkesmannen i Troms

10.25 – Svenn Arne Lie, tidligere landbruksforsker v/ Norsk Institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), og forfatter av debattboka «En nasjon av kjøtthuer»

10.45 – Sigrid Ina Simonsen, Fylkesråd for Kultur og næring i Troms Fylkeskommune

10.55 – Framtidsbonden Birger Bull som driver Bull gård på Ringvassøya i Troms

11.05 – Gårdbruker Randi Hokland

11.15 – Kort kaffepause

11.20 – Paneldebatt under ledelse av Bendiks Harald Arnesen og Arne-Martin Dale

12.15 – Lunsj på FRAM. Kortreist tapas fra Smaksverket og Refsnes Matglede

13.00-16.15 – Parallellsesjoner

 

Parallellsesjoner (velg et alternativ)

1. Lær å partere ditt eget lammeslakt og sy kjøttrull

Kursholder Svein-Erik Bonnier, en mesterkokk med lang erfaring innenfor kokk - og restaurant bransjen. Jobber i dag som lærer ved Rå VG skole, restaurant og matfag. Kurset finner sted på Rå Videregående Skole, avdeling Lasken.

Kursdeltakerne betaler for et lammeslakt fra Kvæfjord på 20 kg (kr. 66,- pr. kilo + mva.)

NB! Kun 10 plasser.

2. Besøk hos landsdelens største bær-produsent

Vik gård v/Marianne og Frode Vik. I tillegg til husdyrhold melk- og svinekjøttproduksjon har paret etablert en stor bærproduksjon med jordbær og bringebær som de viktigste sortene. Rips, solbær og stikkelsbær er andre sorter som de også satser på. Nye dyrkningsteknikker er tatt i bruk på alle typer bær. Bli med å få et innblikk i de utfordringer og ikke minst muligheter som det ligger i bærproduksjon i Nord-Norge. 

3. Besøk Wold Samdrift – vinner av Innovasjon Norge Arktis bedriftsutviklingspris 2017. Gården har et betydelig husdyrhold med melk-, storfekjøtt- og svinekjøttproduksjon. Gjennom bruk av egen skog og utradisjonelle byggemetoder, samt stor egeninnsats har de redusert bygge-kostnadene med millionbeløp. Gården separer alt av husdyrgjødsel mht agronomi, miljø og økonomi – se hvordan og hvorfor! 

16.30 Slutt på faglig program

17.00 3-retters gourmetmåltid basert på lokale råvarer tilberedt av lokale mesterkokker fra Smaksverket og Refsnes Matglede. Kortreiste kulturinnslag. 

19.30 Takk for besøket og vel hjem.

NB! Egen påmelding til gourmetmiddagen. For mer informasjon LES HER.

Innovasjon Norge og Kompetansenettverket for lokalmat i nord vil ha stand i festivalteltet under konferansen og er tilgjengelig for møter/ info. Book gjerne møte på forhånd.